نان خامه ای- شیرینی سنتی فرانسوی
نان خامه ای، شیرینی سبکی که همه ی ما عاشقشان هستیم( در آمریکا به آن ها پاف های خامه ای گفته می شود) قدمتی تقریبا 500 ساله دارند.
سرگذشت نان خامه ای
هیچکس ریشه ی دقیق نان خامه ای را نمی داند اما به نظر می رسد که این شیرینی قدمتی طولانی داشته باشد. نویسنده ی فرانسوی فرانسیس ربلیس01494-1533) در کتاب خود به نام گارگانتوا به آن اشاره کرده است. این شیرینی در ابتدا در ایتالیا با بافتی بیشتر شبیه به نان تهیه شد. در قرن 16 میلادی کاترین دی مدینی با شاه هنری دوم فرانسه ازدواج کرد و سرآشپزهای ایتالیای را با خود به فرانسه برد و آن ها نان خامه ای را برای درباریان پختند.
سرآشپز عالیقدر، آنتونین کرمه (1784-1833) کسی بود که به واقع باعث شهرت نان خامه ای شد. او صنعت شیرینی را وارد سطح کاملا جدیدی کرد.
اون نانی تهیه کرد که درون آن را با خامه پر می کردند و به کارامل گرم آغشته میشد، این خوراکی مورد تایید و تحسین هرکسی که آن را می چشید قرار می گرفت. او بدین ترتیب کروکمبو، برجی از نان خامه ای را اختراع کرد. این شیرینی خیلی زود شهرت پیدا کرد و به انتخاب فرانسوی ها به کیک عروسی تبدیل شد، فرانسه جایی است که هنوز هم این شیرینی محبوبیت خود را دارد.
اینترنت پر از حقایق شگفت آور از زمان های دور تا وقایع روز و حقایق جالب در مورد نان خامه ای است. وقتی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی درمورد شیرینی و شیرینی فروشی ها بودیم به اطلاعاتی دست پیدا کردیم که تا پیش از این نمی دانستیم.
به همین خاطر تصمیم گرفتیم در این مقاله این اطلاعات را با شما به اشتراک بگذاریم.
حقایقی جالب در مورد نان خامه ای
نان خامه ای یک خمیر گرد شیرینی پزی است که از خامه ی زده شده، خامه شیرینی پزی یا بستنی پر شده است. این توپ های خمیری ممکن است تزیین شده یا ساده باشند یا روی آن ها سس شکلات، کارامل یا پودر خاک قند ریخته شده باشد.
• ریشه ی نام و خمیر نان خامه ای مبهم است. اما آن اولین بار توسط کاترین دی مدینی همسر هنری دوم فرانسه به این کشور معرفی شد، او از شهر توسکانی چندین دستور تهیه مثل دستور تهیه خمیر و نان خامه ای را به فرانسه آورد.
• دوم ژانویه روز ملی نان خامه ای در فرانسه است.
• کلمه ی نان خامه ای ( که به صورت های مختلفی مثل prophitrole، profitrolle، profiterole هم نوشته می شود) از قرن 16 میلادی در انگلیسی وجود داشته است. معنی اصلی آن هم در انگلیسی و هم در فرانسه مشخص نیست. بعدها گفته شد این کلمه به معنای نوعی رول خمیری پخته شده زیر خاکستر است. در قرن 17 میلادی potage de profiteolls یا profiterolles سوپی از نان های خشک کوچک بود ( احتمالا نان های گرد) که در آب بادام جوشیده و با تاج خروس، ترافل و چیزهای دیگر تزئین میشد.
• نان خامه ای از سال 1851 در منوی رستوران های آمریکایی ظاهر شد.
• رکورد بزرگترین نان خامه ای متعلق به یک نان خامه ای 56 کیلوگرمی است. این نان خامه ای در 11 آگوست سال 2011 در نمایشگاه ایالت ویسکانسین توسط دیو اشمیت و تیمش تهیه شد. نمایشگاه ویسکانسین به خاطر بخش پخت لبنی که از سال 1924 شروع به تولید نان خامه ای کرد معروف است.
اکلر یا نان خامه ای
اکلر نوعی شیرینی کشیده است که از همان خمیری تهیه می شود که نان خامه ای را درست می کنند و وقتی خمیر پخته و سرد شد آن را با خامه ی قنادی پر می کنند، این خامه ممکن است طعم دار باشد و گاهی روی آن را با شکلات می پوشانند. مدل قدیمی تر اکلر، کیک به سبک دوشس است که از انواع مختلفی از خمیر شیرینی تهیه می شود.
معروف ترین نوع اکلر، اکلر شکلاتی است. در فرانسه اکلر خیلی مورد احترام است و شما میتوانید انواع مختلفی از آن را در شیرینی فروشی ها پیدا کنید. داخل اکلر ممکن است با خامه ی ساده ی یا شکلاتی پر شده باشد و روی آن شکلات باشد اما این ها انواع ساده ی آن هستند و همیشه طراحانی هستند که آن را با مواد عجیب و غریب پر میکنند و تاپینگ به آن اضافه می کنند.
تفاوت بین نان خامه ای، پاف خامه ای و اکلر در این است که نان خامه ای سرد و فریز می شود اما دو مدل دیگر نه. اما تاپینگ هر سه یک جور است. وقتی خمیر نان خامه ای بعد از پختن سرد شد آن را با خامه زده شده یا خامه قنادی یا حتی بستنی پر می کنند سپس آن را در فریزر میگذارند، بعد آن که آن ها را از فریزر بیرون آوردند روی آن ها را با افزودن تاپینگ تزیین و طعم دار می کنند، نان خامه ی تازه تر است و طعم بهتری دارد. پیشنهاد میکنیم همیشه آن را سرد میل کنید.
منبع : شیرینی تا