کوچک شدن چانه های نان

کوچک شدن چانه های نان، حکایت از وضعیت نابسامان قیمت دارد

قاسم زراعتکار، رییس اتحادیه نانوایان تهران در گفتگو با نگاشته گفت: از سال ۹۳ تا کنون هیچگونه نرخی به نانوایان داده نشده است و تولید نان برای نانوایان صرفه اقتصادی ندارد. اندازه چانه ها نیز از حد استاندارد خارج شده است حال آنکه نانوایان آنالیز قیمتی را به کمیسیون نرخ گذاری اتاق اصناف تقدیم نموده اند تا در اختیار سازمان حمایت از مصرف کنندگان قرار گیرد اما هنوز درخصوص قیمت ترتیب اثری داده نشده است.
بر اساس قانون نظام صنفی قیمت نان نیز مانند سایر کالاها هر سال باید در کمیسیون قیمت گذاری شود چرا که نانوا نیز حق دارد از واحد خود به عنوان یک بنگاه اقتصادی بهره ببرد ولی متاسفانه امروز نانوایی دیگر بنگاه اقتصادی نیست. برای مثال یک واحد تولید لواش تمام گردش حسابش در یک ماه بیش از ۲۰ میلیون تومان نیست. از این میزان بیش از ۱۰ میلیون هزینه آرد است ولذا ۱۰ میلیون تومان مابقی چگونه می تواند کفاف هزینه ها، کارگران، مصرف انرژی و سود نانوا را دهد؟! کوچک شدن چانه های نان، حکایت از همین وضعیت نابسامان قیمت دارد. شاید بهترین راه حل در این میان یکسان سازی قیمت باشد. خود نانوایان خواستار یکسان سازی نرخ گندم و آرد به نرخ جهانی هستند چرا که با نرخ یکسان می توانند از هر کارخانه ای که مد نظرشان است آرد با کیفیت تهیه کنند.

 

منبع: تنور

درباره cafecook

همچنین بررسی کنید

دلیلی برای افزایش نرخ نان وجود ندارد

هیچ دلیلی برای افزایش قیمت نان وجود ندارد حسن عباسی معروفان معاون بازرگانی شرکت بازرگانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 5 =