استفاده دوباره از خمیرترش، هدف این روزهای صنعت نانوایی
سابقه تخمیر در تولید نان به زمانهای بسیار دور باز میگردد. با توجه به طعم دلپذیر نان تخمیری و همچنین مفید بودن آن برای سلامتی، فرآیند تخمیر میتواند آینده تولید نان را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
تا قرن ۱۹ میلادی، از تخمیر طولانی مدت و طبیعی غلات که به خمیرترش شناخته میشد، برای تولید نان استفاده میشد. از زمان صنعتی شدن تولید مخمر نانوایی، بسیاری از سنتهای تولید نان از بین رفته است. تولید نان شکلی کاملا استاندارد و صنعتی به خود گرفته است. امروزه، مصرف کنندگان تمایل به استفاده از نانهای با طعم بهتر و با مواد تشکیل دهنده مفید برای سلامتی دارند. بنابراین آینده نان در تاریخچه آن است و تولیدکنندگان نان در کشورهای مختلف به دنبال استفاده دوباره از خمیر ترش در محصولات خود هستند.
تحقیقات جدید نشان میدهد که استفاده از خمیرترش در نان فواید زیادی نیز برای سلامتی دارد. خمیرترش، باعث کاهش شاخص گلیسمیک میشود. همچنین خمیرترش به جذب مواد مغذی مانند مواد معدنی و ویتامینها به دلیل کاهش اسید فیتیک، کمک میکند. وجود خمیر ترش در نان باعث هیدرولیز گلوتن گندم میشود و به این دلیل هضم نان را برای افراد حساس به گلوتن آسانتر میسازد.
شرکتهای بزرگ تولیدکننده مواد اولیه نانوایی در کشورهای مختلف، در حال تولید خمیرترش به صورت بهداشتی و گسترده برای استفاده راحتتر نانوایان هستند.
منبع : نگاشته